duminică, 22 noiembrie 2009

Articol de calitate

Grădina Botanică din Cluj-Napoca a fost fondată în 1920 de profesorul Alexandru Borza. Întinsă pe o suprafaţă de aproape 14 hectare, în partea sudică a oraşului, grădina botanică, organizată după Unirea Transilvaniei cu România, în anii activităţii de aşezare pe temeiuri solide a universităţii clujene, a reuşit să se dezvolte în timp atât ca şi un obiectiv turistic clujean cât şi ca important spaţiu didactic şi ştiinţific din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai.

Grădina conţine pe teritoriul său peste 10 000 specii de plante din toate colţurile lumii, fiind structurată pe mai multe sectoare: ornamental, fitogeografic, sistematic, economic şi medicinal. Flora românească sunt reprenzentate prin plante din câmpiile transilvane, Munţii Carpaţi, Banat etc.

Printre atracţiile grădinii se numără Grădina japoneză (o grădină amenajată în stil japonez cu un pârâu şi o căsuţă), Grădina romană cu vestigii arheologice din vechea colonie romană Napoca, printre care şi o statuie a lui Ceres, zeiţa cerealelor şi a pâinii, alături de plante cultivate care domină agricultura contemporană românească.Aranjament în zona Grădinii Romane

Un comentariu: